the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. South Korea
  5. AXIS Architects
  6. 2014
  7. S-Project / AXIS Architects

S-Project / AXIS Architects

  • 19:00 - 14 July, 2016
S-Project / AXIS Architects
S-Project  / AXIS Architects, © Sun Namgoong
© Sun Namgoong

© Sun Namgoong © Sun Namgoong © Sun Namgoong © Sun Namgoong + 14

  • Architects

  • Location

    Seocho-gu, Seoul, South Korea
  • Architect in Charge

    Myungchurl Pang
  • Design Team

    Pillsoon Hwang, Sungjae Kang, Jonggeun Jeong
  • Area

    998.19 sqm
  • Project Year

    2014
  • Interior Design

    Kokamdo Design
  • Structural Engineer

    Eun Structural eng.
  • MEP Engineer

    Sungdo Engineering & Consulting
  • Construction

    ToSan
  • Site Area

    390.50 sqm
  • Building Cover Area

    202.96 sqm
  • More Specs Less Specs
© Sun Namgoong
© Sun Namgoong

Text description provided by the architects. The site faces the 40m Sapyeongdae-ro and there is 4m road on its left. It is located at the corner of the residential area of high density. It could be concealed by next buildings since the 3m retreat for scenic zone was applied not to the surrounding buildings but to the site. Fortunately, the 4m alley left to it provides scenic and spatial room at the corner.

Elevation
Elevation
© Sun Namgoong
© Sun Namgoong
Diagram
Diagram

The disadvantages of the circumstance where the site was required of relative retreat could been resolved by vacating. Horizontal balcony was combined with the dynamic stairs which are not stacked but whose directions are changed by floor. The single flow as a whole is connected up to the canopy at the rooftop garden. This emptiness allowed vertical expansion and makes the volume and story of verbal language. This approach creates a coarse space in which a building and the city interacts and filter each other. Thus it results in the positive composure and communication while resolving the problem of suffocating city. 

© Sun Namgoong
© Sun Namgoong
Plan
Plan
© Sun Namgoong
© Sun Namgoong

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "S-Project / AXIS Architects" 14 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791349/s-project-axis-architects/> ISSN 0719-8884
© Sun Namgoong

S项目 / AXIS建筑事务所