Butanta House / LAB Arquitetos

Butanta House / LAB Arquitetos

Butanta House / LAB Arquitetos - Image 2 of 25Butanta House / LAB Arquitetos - Image 3 of 25Butanta House / LAB Arquitetos - Image 4 of 25Butanta House / LAB Arquitetos - Image 5 of 25+ 25

São Paulo, Brazil
  • Architects: LAB Arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area :  470
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Marcelo Kahn
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Celite, Deca, Suvinil
Butanta House / LAB Arquitetos - Image 3 of 25
© Marcelo Kahn

Text description provided by the architects. In sight of a comfortable house for the whole family, the owners decided to renovate an old house from the early 50s. The architects from Lab Arquitetos developed the project in order to integrate the outdoor area to the inside of the house, making it possible the usage of  pergolas, balconies and wide windows.

Butanta House / LAB Arquitetos - Image 5 of 25
© Marcelo Kahn

Searching for an aesthetical look that refers to the northern Argentina fields and grasslands, rustic materials such as wood were used, contrasting with the contemporary furniture and integrated rooms. The original laundry area gave place to a living area with an open garden and grill area, both with view to the refurbished swiming pool.

Butanta House / LAB Arquitetos - Image 11 of 25
© Marcelo Kahn
Butanta House / LAB Arquitetos - Image 20 of 25
Plan
Butanta House / LAB Arquitetos - Image 12 of 25
© Marcelo Kahn

The fence and low walls were removed so all rooms could be integrated, giving place to a exuberante landscape.

Butanta House / LAB Arquitetos - Image 13 of 25
© Marcelo Kahn
Butanta House / LAB Arquitetos - Image 21 of 25
Plan
Butanta House / LAB Arquitetos - Image 18 of 25
© Marcelo Kahn

The lower plan was expanded, conecting the living room and balcony area through the pergola area. Made of corten steel , the pergola has it´s structure apparent and also sustains the upper floor new balcony. One of the greatests urprises during construction was the chance to leave the existing roof structure apparent, requiring only some repair and maintenance in some points and a new painting finish.

Butanta House / LAB Arquitetos - Image 4 of 25
© Marcelo Kahn

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Butanta House / LAB Arquitetos" 13 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/790803/butanta-house-lab-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.