Portimão Shading Structure / Coletivo Cais

Portimão Shading Structure / Coletivo Cais

© Francisco Nogueira © Francisco Nogueira © Francisco Nogueira © Francisco Nogueira + 38

  • Authors: Guilherme Bivar e Marta Pavão
  • Construction: PMJ Construções Lda
  • Electric Project: Pedro Miguel da Luz Cortes
  • Structure: David Camões
More Specs Less Specs
© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

Text description provided by the architects. From the existing plot, there was a sunny playground with two paved grounds and several playground equipments. The project had the main goal of qualifying the playground, by offering a significant area of shade, so essential to the permanence of both children and parents in the park during summer months.

© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira
Roof Plan
Roof Plan
© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

The shading structure is developed in the longitudinal direction of the square and is composed by 8 gantries, in which between it is fixed a micro-perforated screen. The colors used, white and terracotta, are the predominant colors of the landmark buildings of the surrounding.

© Francisco Nogueira
© Francisco Nogueira

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Praça da República, 8500 Portimão, Portugal

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Portimão Shading Structure / Coletivo Cais" 02 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/790534/portimao-shading-structure-coletivo-cais/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.