the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Plaza
  4. Switzerland
  5. group8
  6. 2015
  7. Origami / group8

Origami / group8

  • 05:00 - 30 June, 2016
Origami / group8
Origami / group8, © Régis Golay
© Régis Golay

© Régis Golay © Régis Golay © Régis Golay © Régis Golay + 13

© Régis Golay
© Régis Golay

Text description provided by the architects. This children’s area is linked to the new world headquarters of Japan Tobacco International in Geneva. Located between two imposing buildings, the headquarters of JTI and WMO, the nursery school is envisaged as an 'inhabited landscape'. The building is based on a regular frame and alternating arches in offset bands which are spread out across the whole site and form the body of the building which is covered by a vegetated roof. This structural principle generates either sheltered spaces when the arch is convex, or open spaces which serve as an interior playground when it is concave. The Origami nursery school derives its specific nature from the way in which it varies a repetitive geometrical principle. There is a mixture of structural materials, the mullions, transoms and uprights being in metal and the horizontal caissons in wood.

© Régis Golay
© Régis Golay
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Régis Golay
© Régis Golay

Its architectural design can be described as the theatrical staging of the landscape aspect of the building. The entrance is created by lowering the core layer giving access to the centre of the site. On entering one discovers play areas in relation with outside amenities and intersecting views between the different sections.

© Régis Golay
© Régis Golay

The interior layout provides for differences in architectural scales corresponding to the different ages of the children.

© Régis Golay
© Régis Golay

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
group8
Office
Cite: "Origami / group8" 30 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/790180/origami-group8/> ISSN 0719-8884
© Régis Golay

瑞士折纸 幼儿园 / group8