the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Denmark
  5. Genbyg
  6. 2016
  7. Restaurant Väkst / Genbyg

Restaurant Väkst / Genbyg

  • 15:00 - 28 June, 2016
Restaurant Väkst / Genbyg
Restaurant Väkst / Genbyg, © Chris Tonnesen
© Chris Tonnesen

© Chris Tonnesen © Chris Tonnesen © Chris Tonnesen © Chris Tonnesen + 18

© Chris Tonnesen
© Chris Tonnesen

Text description provided by the architects. The overall vision was to create a space with a design that surrounds the Nordic kitchen to the dual atmosphere of city and garden - urban gardening. The idea was to create a vivid and organic space, as a garden party.

Plan 2
Plan 2

The heart of the restaurant is a large greenhouse, built through the two floors of the space, thereby transporting the guest into the sensation of a lush garden. The vision was to create a particular ambience, reminding you that you are seated right in the middle of the underground of old Copenhagen - just like plants live partly underground, so does the restaurant.

© Chris Tonnesen
© Chris Tonnesen

The restaurant is built on principles of environmental sustainability.
Using recycled materials not only has a positive environmental impact by reducing waste, it also offered the designers and architects unique and historical materials that adds on to the authenticity.

© Chris Tonnesen
© Chris Tonnesen

Here is a list of the things we have (re)used :
⁃ The shelves in the bar is made ​​of file drawers from the National Bank 's archive.
⁃ All mahogany fillets are made out of the old grandstand from a stadium (Lyngby Stadion).
⁃ Glass shelves comes from Denmark's first P - house, garages Palace in Copenhagen from 1934.
⁃ Auditorium chairs in the characteristic style of 50'erne- 60s in teakwood from an old High School.
⁃ Old Swedish fruit boxes
⁃ the bar is made of old Swedish Scaffolding planks.
⁃ The floor of the basement is made ​​of old floorboards from an old factory
⁃ Cabinet fronts in the bar is made ​​of old floorboards.
⁃ The lamps are made ​​of old zinc milk cans.
⁃ The Sails in the basement is made ​​of old tablecloths.

© Chris Tonnesen
© Chris Tonnesen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Restaurant Väkst / Genbyg" 28 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/790108/restaurant-vakst-genbyg/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Chris Tonnesen

丹麦清新的 Väkst 餐厅 / Genbyg

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.