the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospitality Architecture
  4. China
  5. Lin Kaixin Design Co., Ltd.
  6. 2013
  7. Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd.

Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd.

  • 17:00 - 20 June, 2016
Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd.
Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd., © Wu Yongchang
© Wu Yongchang

© Wu Yongchang © Wu Yongchang © Wu Yongchang © Wu Yongchang + 36

© Wu Yongchang
© Wu Yongchang

Text description provided by the architects. Unlike the general SPA salon, it does not open for business, but provides an opportunity to life-loving people to experience “another” place. In space creation, it focuses on the richness and layering of forms as well as the tacit degree with the project temperament. The pavilion attaches importance to the interspersed and staggered layout aesthetics. Bridge and water is used to connect the space of the reception hall and lounge by bridge and water, corridor is used to connect the space of lounge and physiotherapy area; and transparent sliding door is used to connect the space of bathing zone and massage zone. The overall spatial structure planning makes full use of “winding path”, an oriental garden way to express the cultural and spirit pattern between landscape, object and people. 

© Wu Yongchang
© Wu Yongchang
© Wu Yongchang
© Wu Yongchang

The case design does not regard the building as an isolated “object”, nor deliberately pursue symbolic and visual needs, but attaches great attention to the coordination between internal space and external environment. It does not only keep the true state in terms of material, but also seeks to return to nature in the tone to form an overall beauty of composition. Both sides of the artificial bridge between the reception area and lounge area were originally two walls, which limited the stretch of space. Later, the walls were replaced by grilles, from which the external landscape was visible. In addition, soft light and internal shadow was used to create a kind of warm and relaxing ambience. A pond was dug on both sides to sublime the theme of “SPA space” in the glittering waves. 

© Wu Yongchang
© Wu Yongchang

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd." 20 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789773/guigu-spa-pavilion-lin-kaixin-design-co/> ISSN 0719-8884
© Wu Yongchang

贵谷SPA体验馆 / 林开新设计有限公司

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.