the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Japan
  5. .8 Tenhachi Architect & Interior Design
  6. Tenhachi House / .8 Tenhachi Architect & Interior Design

Tenhachi House / .8 Tenhachi Architect & Interior Design

  • 20:00 - 13 June, 2016
Tenhachi House / .8 Tenhachi Architect & Interior Design
 Tenhachi House  / .8 Tenhachi Architect & Interior Design  , © Akihide Mishima
© Akihide Mishima

© Akihide Mishima © Akihide Mishima © Akihide Mishima © Akihide Mishima + 16

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima
New Plan
New Plan

Text description provided by the architects. This is a renovation for our own apartment in Kanagawa. .8 (TENHACHI) Architect & Interior design reconfigured the layout of the 67-square-meter property, creating one big open space with two open box spaces. The concrete ceiling and beams are left exposed throughout, contrasting with the white walls and furniture doors that have been added. None of the walls reach the ceiling, which allows us to see that the new infill pieces are different from the structure of the original concrete.

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima

Except for the Toilet, all the spaces are connected. Two added boxes open to the main connected space. We think that there are both public behaviors and private behaviors in a house. These two boxes play the role of a gentle connector.

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima

 The lower level of the white box is a bedroom with a hidden atmosphere, made intimate by a floor level 50mm lower than the living room. The upper level is the ladder-accessed kids-space, special for children thanks to the low ceiling height and scale.

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima

 Wood flooring surrounds the wooden box, and the angled lines continue into the wall. This box contains the Bathroom, Basin, and Washing spaces, with big openings to the living room. White curtains are the only soft material, installed for privacy. Viewed from the Living Room, the interior of this box appears as a three-dimensional frame. The Bathtub and Rain Shower are at center stage, brightened by the backing of white hexagonal tiles.

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima

  At the heart of the Living area is a 4.5m long table, made of Japanese cedar (sugi). This central table hosts many functions, acting as the kitchen, dining, workspace, and kids’ drawing space. The table is not divided by functions, but instead gently connects them. Daily family situations take place here, and when people gather for parties, this transforms into a 20 seat common table.

© Akihide Mishima
© Akihide Mishima

View the complete gallery

About this office
Cite: " Tenhachi House / .8 Tenhachi Architect & Interior Design " 13 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789221/tenhachi-house-8-tenhachi-architect-and-interior-design/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.