the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospitality Architecture
  4. Thailand
  5. PODesign
  6. 2016
  7. The Honor Clubhouse / PODesign

The Honor Clubhouse / PODesign

  • 22:00 - 8 June, 2016
The Honor Clubhouse / PODesign
The Honor Clubhouse  / PODesign, © beersingnoi
© beersingnoi

© beersingnoi © beersingnoi © beersingnoi © beersingnoi + 22

  • Architects

  • Location

    Pradit Manu Tham, Khwaeng Lat Phrao, Khet Lat Phrao, Krung Thep Maha Nakhon 10230, Thailand
  • Interior Architect

    Keep It Simple Studio Co.,Ltd.
  • Design Team

    Bunjong Kiatsingnakorn, Sansanee Praditkul, Radakarn Tangmahattanakul
  • Area

    160.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Landscape Architect

    Cha-um landscape
  • Structural Engineer

    Asset Wise Co.,Ltd
  • System Engineer

    Asset Wise Co.,Ltd
  • Contractor

    Asset Wise Co.,Ltd
  • Owner

    Asset Wise Co.,Ltd
  • More Specs Less Specs
© beersingnoi
© beersingnoi
Plan
Plan

Text description provided by the architects. The Honor clubhouse, located near Ram Inthra-At Narong Expressway, is served as reception hall for 12 residences. It is started with intention to keep existing rain trees. Neighborhood gathering front yard is created by locating clubhouse as a back drop behind the trees.

© beersingnoi
© beersingnoi

To set clubhouse underneath the umbrella of existing rain trees, one can see panoramic view of park from inside. H beam Steel structure with inserted wood cladding is introduced in order to make the building appear to be floating and light. Wood louver screen acts as an envelope around the inside glass box, creating sun shading device along with delicate shadow.

© beersingnoi
© beersingnoi

The screen wraps along the wall and ceiling continuing from outside to inside. The rain trees from outside is reflected into the interior space on the black mirror wall, creating the outside-in space effect. Floating library box inside the space expresses the concept of tree house like. It also acts as intermediate space connecting between lobby and fitness on upper level.

Section
Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Honor Clubhouse / PODesign" 08 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789063/the-honor-clubhouse-podesign/> ISSN 0719-8884
© beersingnoi

曼谷尊享会所 / PODesign

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.