the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Bang Keun YOU
  6. 2014
  7. Jirisan House / Bang Keun YOU

Jirisan House / Bang Keun YOU

  • 20:00 - 9 June, 2016
Jirisan House / Bang Keun YOU
Jirisan House  / Bang Keun YOU, © Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG

© Kwang Sik JUNG © Kwang Sik JUNG © Kwang Sik JUNG © Kwang Sik JUNG + 34

  • Construction Architect

    GNU AYA(Atelier You Architech & Urbanism), Bang Keun YOU
  • Team

    Hai Jin Anh, Seo Jeong Yang, Seong Chul Jeong, Sei Ri Lee, So Hyun Sin
  • Engineers

    SNS Structure (structure), Filobe (system Window)
  • Construction

    Miryung Construction
  • More Specs Less Specs
© Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG
Site Plan
Site Plan

Text description provided by the architects. The client’s first intention was to locate the house further down the valley; but in my eyes there was a much evident location.

© Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG
Sketches
Sketches

Indeed locating the project site higher on the mountain, would provide a pleasant distant panorama of Cheonwangbong (Jirisan mountain’s summit), and at the same time a view over the valley and the small village. A poetic landscape picture, with colors changing every seasons, that could be peacefully contemplated through the house’s large window “frames”.

© Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG

As always, if not handled with sensitivity, designing a project on a naturally virgin site can easily turn into a serious disaster. To appear legitimate among this wonderful landscape, the project had to draw from the nature’s spirit, and communicate with it.

© Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG
Sketches
Sketches

So came the idea of an organic concept, each volumes nesting harmoniously with the surrounding environment; This harmony is by the way reinforced by the use of natural earth toned materials, inspired from Jirisan mountain’s seasonal colors. 

From the entrance door, the plan layout develops from either side of the main circulation axis going upstairs.

© Kwang Sik JUNG
© Kwang Sik JUNG

On the right the kitchen, dining room and bathroom, opposed to living room and bedroom on the left, with large windows facing the valley view. Thereby the dynamic space is distinctly divided from the resting space.

The living room wooden floor material turns over the walls reinforcing the cocoon feel.

Similar to a waggon, the different interior spaces are connected in one single homogenous entity, covered with a copper fabric.

Longitudinal Section
Longitudinal Section
Cross Section
Cross Section

View the complete gallery

About this office
Cite: "Jirisan House / Bang Keun YOU" 09 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788969/jirisan-house-bang-keun-you/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.