We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Kindergarten in Xieli Garden / UDG + SEU

Kindergarten in Xieli Garden / UDG + SEU

© Yao Li, Qian Qiang© Yao Li, Qian Qiang© Yao Li, Qian Qiang© Yao Li, Qian Qiang+ 34

  • Architects: UDG + SEU
  • Area Area of this architecture project Area:  7891
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Yao Li
  • Architects:Qian Qiang, Chi Xiaoyu, Feng Haihua, Hu Qiqi
  • Landscape Architects:Lu Ge, Wu Yawei, Ma Qida, Shen Bo
  • Site Area:11002.87 sqm
  • Architect In Charge:Qian Qiang
  • Lead Project Designer:Bernd Lederle
  • City:Wuxi
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang

Text description provided by the architects. This is a UDG-designed kindergarten located in Xieli Garden residential quarter, Huishan District, Wuxi. This building is a three-storey elliptical, spiral ring-shaped building which is intended to create an ideal learning environment directly connected to outdoor space and abundant in sunshine.

© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
South Elevation
South Elevation

The building takes a streamline shape and has a dynamic relation with the existing straight road system. The architectural modeling exerts a direct influence on the landscaping control line, so that the kindergarten, together with the shopping center to the west and the community center to the south, encloses a high-quality, comfortable square space suitable for walking and lingering.

Plan 1
Plan 1

 At the same time, as for the side facing the road, we need to consider shielding traffic noise, and in the design we use a slightly rolling terrain with green plant landscape to tactfully separate the kindergarten from the roads to effective reduce the effect of the traffic noise on the interior environment of the kindergarten. 

© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
West  Elevation
West Elevation

The main building gives comprehensive consideration to the building effect and cost control by using the northwestern and southeast facades as the main building facades, which use U-shaped glass, PC sun boards and perforated plates.

© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
© Yao Li, Qian Qiang
Section
Section

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Huishan, Wuxi, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kindergarten in Xieli Garden / UDG + SEU" 06 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788788/udg-kindergarten-in-xieli-garden-udg-plus-seu> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Yao Li, Qian Qiang

无锡榭丽花园幼儿园 / UDG + SEU

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.