the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Yutaka Yoshida Architect & Associates
  6. 2013
  7. House in Midorigaoka / Yutaka Yoshida Architect & Associates

House in Midorigaoka / Yutaka Yoshida Architect & Associates

  • 20:00 - 4 June, 2016
House in Midorigaoka / Yutaka Yoshida Architect & Associates
© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita

© Tomohiro Sakashita © Tomohiro Sakashita © Tomohiro Sakashita © Tomohiro Sakashita + 17

House in Midorigaoka  / Yutaka Yoshida Architect & Associates, © Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. This is the residence for family of three, built in a quiet residential neighborhood. In search of a perfect setting ti lead a fulfilling life, the client found a triple tiered, nine-by-twenty two meters plot of land with a tuck under garage. From the very beginning of the project, I envisioned a house with a south-north opening with outdoor spaces: one above the garage, and another on the deepest top tier of the site, where the client wished to create a vegetable garden.

© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita

We designated the center area  of the middle tier flu the main living space, which became the first floor living and dining room. The entire house is designed so that the spatial volume of the indoor and outdoor areas flow continuously. Since the living room is sometime used by the client's wife to teach yoga classes, it was necessary to design a room that could be separated from the rest of the house. This is the reason for placing the central stairwell and the adjacent storage with family traffic as the house core, where they are also directly connected to the entrance.

© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita
Section
Section

The closet space between the bedrooms can be seen above the double height living room, and is designed with a continuous curve that simultaneously serves as a partition and a link that connects living room through the void. The wall that separates the living room and the stairwell is designed so that, through the upper glass floor, the presence go people can be indirectly shared on both sides of the wall and through the floors. In a such compact house, creating relationships between the different rooms proved to be a effective in producing a bright and generous spatial volume that continues smoothly without any visual hindrance.    

© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita
© Tomohiro Sakashita

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in Midorigaoka / Yutaka Yoshida Architect & Associates" 04 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788682/house-in-midorigaoka-yutaka-yoshida-architect-and-associates/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.