the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Theaters & Performance
  4. South Korea
  5. Betwin Space Design

  6. 2016
  7. CJ azit / Betwin Space Design

CJ azit / Betwin Space Design

  • 22:00 - 3 June, 2016
CJ azit / Betwin Space Design
CJ azit  / Betwin Space Design, © Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi © Yong-joon Choi © Yong-joon Choi © Yong-joon Choi + 29

  • Architects

  • Location

    Dongsung-dong, Jongno-gu, Seoul, South Korea
  • Architect in Charge

    Betwin Space Design
  • Design Team

    Jae-yeol Lee, Jeong-ye Park, Jung-bin Sung, Min-woo Nam
  • Area

    388.68 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Design Director

    Hwanwoo Oh, Jung-gon Kim
  • Client

    CJ Culture Foundation
  • Construction Manager

    Cheon-ho Shim
  • Stage Designer

    Dong-woo Park
  • More Specs Less Specs
© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. CJ azit is a theatre for rising artists to support their creative works and communication with audience. It’s studio type of atelier for diverse genres to perform (music, play, musical and etc.). Since the first opening date of 2009, it has been playing role as an art incubator. They have an incubating program named ‘Creative Minds’ at this renovated azit daehak-ro. It gives full support from artist training to contents development and production.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Section
Section

The concept is Culture-tainer (Culture+Container), meaning that it contains culture and artistic creation. We have planned transformable stage to enable diverse genres to perform within the space. With its module system, it can be redirected according to purpose of performances. The location of the seats can also be re-arranged.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi

To express its concept metaphorically with emotional values, we tried to push the limits of material usage beyond our imagination while maintaining the shape of container. Common area and walls in theatre are filled with light permeating through F.R.P. with simple and repetitive lines. The volume of light gives silent resonance. The lighting container box is hard but soft, bright yet dark.

© Yong-joon Choi
© Yong-joon Choi
Section
Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "CJ azit / Betwin Space Design" 03 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788642/cj-azit-betwin-space-design/> ISSN 0719-8884
© Yong-joon Choi

韩国 CJ azit 剧院 / Betwin Space Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.