the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Furuichi and Associates
  6. 2005
  7. Pilotis House / Furuichi and Associates

Pilotis House / Furuichi and Associates

  • 19:00 - 26 May, 2016
Pilotis House / Furuichi and Associates
Pilotis House  / Furuichi and Associates, © Hiroshi Ito
© Hiroshi Ito

© Hiroshi Ito © Hiroshi Ito © Hiroshi Ito © Hiroshi Ito + 12

© Hiroshi Ito
© Hiroshi Ito

Text description provided by the architects. The site for this house is a comparatively large lot, long in the north-south direction. The south side fronts a road and has the following existing features: a gate that encloses a courtyard, a main house and a secondary long house, both around a hundred years old. On the north side there was a concrete house connected to the main house. Also there is an expansive back garden covered in wild grass. The project site was between the garden and the existing buildings, with original rice fields making this a humid location. For this reason, the new house is raised on columns, or pilotis, to gain good airflow through the internal spaces. The elevation of the house on pilotis gives an optimum location for natural ventilation. The raised volume operates as a wind tunnel ensuring the entrance of fresh air during the summer time.

Model
Model
© Hiroshi Ito
© Hiroshi Ito

The site is large, with an existing main house and a secondary terrace house. Between the main house and the terrace house, many additions were made. The north side of the site was allocated for the new house, with the main house to be used as a guest house and the terrace house to be used as an office. The other buildings were demolished and access from the courtyard to the new house was maintained. Because there are rice fields, the humidity is high and so the new house was designed on the first floor, raised on columns, or pilotis. In so doing, the expansive back part of the site could still be viewed from the main house and the terrace house. Also, a visual and spatial sequence was created that included the front garden, courtyard, and back garden.

Sketch
Sketch
Sketch
Sketch

Due to the unconventional shape of the house in the area, the selection of materials was faced as an opportunity to link the building to the local features. Burned wood panels has been traditionally used as finishing in many houses of these area, because of its durability and fire resistance.The dark timber, is applied in the building taking into account the main views where the new house can be seen surrounded by the existing

© Hiroshi Ito
© Hiroshi Ito

Cite: "Pilotis House / Furuichi and Associates" 26 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788145/pilotis-house-furuichi-and-associates/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Hiroshi Ito

日本冈山桩基住宅 / Furuichi and Associates