the world's most visited architecture website

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects


Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.


Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »


All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.


Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Japan
  5. Schemata Architects
  6. 2016
  7. Hue 5F / Schemata Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Hue 5F / Schemata Architects

  • 22:00 - 24 May, 2016
Hue 5F / Schemata Architects
Hue 5F / Schemata Architects, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 9

  • Architects

  • Location

    Tokyo, Tokyo, Japan
  • Architect in Charge

    Jo Nagasaka (Schemata Architects)
  • Project Team

    Ryosuke Yamamoto, Ou Ueno
  • Construction

  • Area

    512.8 sqm
  • Project Year

  • Photographs

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. This is a renovation project on 5F of the kitchen studio Hue, following the first renovation on 6F, 7F, and RF in 2012. 
6F had been used as the tableware storage room and the library. But this time they decided to use it exclusively as the tableware storage room and relocate the library to 5F. In addition, they also wanted to open a cake shop on 5F.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

“A library and a cake shop” are apparently a rather unexpected combination: we provided a kind of “backstage” space in between, intended as a “buffer zone” that visually connects both functions while keeping some distance in between at the same time.


We also intended to create a place for gathering by connecting the seemingly unrelated spaces, namely the library and the three kitchen studios. Three “table brothers” of circle, triangle and square are located in these spaces, providing opportunities for interaction.

© Takumi Ota
© Takumi Ota
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Hue 5F / Schemata Architects" 24 May 2016. ArchDaily. Accessed . <> ISSN 0719-8884
© Takumi Ota

日本结合图书馆和厨房的 Hue 5层改造 / Schemata Architects