the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Greece
  5. React Architects
  6. 2015
  7. Maison Kamari / React Architects

Maison Kamari / React Architects

  • 02:00 - 21 May, 2016
Maison Kamari / React Architects
© Damien de Medeiros
© Damien de Medeiros

© Damien de Medeiros © Damien de Medeiros © Damien de Medeiros © Damien de Medeiros + 32

  • Mechanical Engineer

    Nikos Chrystofyllakis
  • Civil Engineer

    Christos Smyrnis
  • 3D Graphics

    Dafni Retzipi, Architecture Student
  • Lot Area

    4.000,00 m2
  • More Specs Less Specs
© Damien de Medeiros
© Damien de Medeiros

Text description provided by the architects. The house is located in the settlement of Kamari on the island of Paros. It has west orientation on the long side, facing the sea and Antiparos. The housing volumes are lined up linearly to the view, creating a courtyard attached to the slope on the south side.

Floor Plan
Floor Plan

Courtyards are formed adjacent to the living room, in dependence on the natural slope. The roofed pergola courtyard is protected from the northern winds in direct relation to the living room and the pool.

© Damien de Medeiros
© Damien de Medeiros

A wide staircase connects the outdoor sitting with the water element. On the rooftop, a lounge area is formed with panoramic views of the mountains and the sea extending the outdoor space on the roof of the house. The staircase leading to it, constitutes an integral design element.

Axonometric
Axonometric

The large volume of a single building, breaks down into smaller ones, directly adapted to the terrain. In this way the adjustment of the building in the landscape is smooth and the volume of the housing is as small as possible.

The house is positioned along an existing plateau. Great emphasis is given to the "fifth" aspect, ie roofs, as the housing is adapted to the natural environment.

© Damien de Medeiros
© Damien de Medeiros

The design of the openings is associated with the architectural style of the building. The element of repetition and standardization of openings dominates the design leaving the white volumes almost intact.

On the interior, jointly with their owners, a pair of professionals in the cinema field, construction materials dominate the design, such as exposed concrete ceilings and industrial flooring as well as wood construction in white color, as a continuation of the walls.

Section
Section
Elevation
Elevation

The furnishings and décor were selected so to leave the shell intact, highlighting the selected furniture pieces. Vintage objects but also designer pieces from Greece and abroad were chosen, in order to create an aesthetically bridging between architecture and design.

© Damien de Medeiros
© Damien de Medeiros

The transformation of the morphological elements of the Cycladic architecture using a modern architectural language were, together with the integration into the natural landscape, the guiding design principles of this project

3D Model
3D Model

View the complete gallery

About this office
React Architects
Office
Cite: "Maison Kamari / React Architects " 21 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787814/maison-kamari-react-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Damien de Medeiros

希腊爱情海边的居所 / React Architects