All
Projects
Products
Events
Competitions

Coworkrs / Leeser Architecture

Coworkrs / Leeser Architecture

Coworkrs  / Leeser Architecture Coworkrs  / Leeser Architecture Coworkrs  / Leeser Architecture Coworkrs  / Leeser Architecture + 25

  • Architects: Leeser Architecture
  • Area Area of this architecture project Area: 47000.0 ft2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: ALCON Lighting
  • Lead Designers

    Thomas Leeser, Simon Arnold
More Specs Less Specs
Cellar Floor Plan North
Cellar Floor Plan North

Text description provided by the architects. LEESER Architecture was enlisted to transform an underutilized industrial building into a three level collaborative work share facility for COWORKRS. The design includes a reception area, shared and private offices, communal work spaces, kitchen and dining areas, conference rooms, lounge/breakout spaces and a rooftop terrace.

DESIGN COMMENTS

LEESER Architecture used a series of angular, brightly-colored stairs to create a unifying element throughout three levels of flexible work spaces. The bold metal feature folds into varying functional purposes creating communal spaces within its dynamic form.

The origami-like folds of the stairs are carried into the main kitchen area and bands of lighting are recessed into the floors as well as the cabinetry in common areas.

The design maintains the building’s original ‘rawness’ with exposed joists, original brickwork and even graffiti. The 47,000 s.f. space is unified by central design elements with distinct focal points throughout.

On the upper level, a glass conference room anchors a light-filled wing lined

with enclosed offices surrounding a small kitchen and breakout area. At the ground floor, the main stair unfolds into a communal work table. On the bottom floor, a large skylight brings natural light and a sense of openness to the basement level office and lounge spaces.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: United States, Brooklyn, NY, USA

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Coworkrs / Leeser Architecture" 20 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787808/coworkrs-leeser-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

美国纽约 COWORKRS 办公室室内设计 / Leeser Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.