We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

UCLA Hitch Student Residences / Steinberg

UCLA Hitch Student Residences / Steinberg

© Tim Griffith© Tim Griffith© Tim Griffith© Tim Griffith+ 13

  • Architects: Steinberg
  • Area Area of this architecture project Area:  77500 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Tim Griffith
  • Sustainability:LEED Platinum Certified (2016)
  • Client/Owner:UCLA Capital Programs Design & Construction
  • City:Los Angeles
More SpecsLess Specs
© Tim Griffith
© Tim Griffith
Plan
Plan

Text description provided by the architects. UCLA Hitch Commons, the new community building at the heart of the UCLA Hitch Student Residences project, is now LEED Platinum! The building houses a community kitchen and multipurpose rooms. The UCLA Grand Challenge in sustainability is a major university wide initiative focused on getting Los Angeles to 100% sustainability in energy, water, and biodiversity by 2050.

© Tim Griffith
© Tim Griffith
Plan
Plan

The recently renovated Hitch Student Residences, located on the northwest edge of campus, is a complex of four three-story residential buildings organized around a series of courtyards and a new commons building with shared amenities and meeting spaces. The renovation project was conceived to address accessibility and life-safety deficiencies, including seismic strengthening of the existing structures and inclusion of fire protection systems. The project also provided the opportunity to update the exterior image and energy performance of the buildings by providing a new “skin” as well as updating the interior spaces with new finishes. The existing outdated commons building was replaced with a new building that provides support functions for the Hitch community including study areas, offices, laundry facilities, vending, and a multipurpose space that includes a display kitchen.

© Tim Griffith
© Tim Griffith

The project site was reimagined by utilizing sloped walkways combined with new landscaping to mitigate the existing hillside topography that connect a series of courtyards and outdoor areas. Improvements to the site and recreation facilities help to bolster the sense of community for the residents.

© Tim Griffith
© Tim Griffith

Today, the complex has been transformed into a memorable and socially vibrant environment for future generations of students. Each suite has two bedrooms, a bathroom and a living room. In addition to the renovation, new courtyard and recreation spaces were developed, along with a new commons building that houses a community kitchen and multipurpose rooms. The new design capitalizes on views to the neighboring mountains and ocean, creating a unique student environment and a haven from the remainder of the urban campus.

Section
Section

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Los Angeles, CA, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "UCLA Hitch Student Residences / Steinberg" 20 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787802/ucla-hitch-student-residences-steinberg> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Tim Griffith

UCLA Hitch学生宿舍/ Steinberg

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.