All
Projects
Products
Events
Competitions

Interior Renovation in Tokyo / frontofficetokyo

Interior Renovation in Tokyo / frontofficetokyo

Courtesy of frontofficetokyo Courtesy of frontofficetokyo Courtesy of frontofficetokyo Courtesy of frontofficetokyo + 11

Minato, Japan
  • Architects Authors of this architecture project frontofficetokyo
  • Design Authors of this architecture project Koen Klinkers, Dan Yu, Will Galloway
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
More Specs Less Specs
  • Full Spec

    {"Architects"=>[{"text"=>"frontofficetokyo ", "url"=>"http://frontofficetokyo.com/"}], "Location"=>"Akazaka, Minato, Tokyo 107-0052, Japan", "Design"=>{"text"=>"Koen Klinkers, Dan Yu, Will Galloway", "url"=>""}, "Area"=>"50.0 sqm", "Project Year"=>"2016", "Photographs"=>[{"text"=>"Courtesy of frontofficetokyo", "url"=>""}]}
  • Main Spec

    {"Architects"=>[{"text"=>"frontofficetokyo ", "url"=>"http://frontofficetokyo.com/"}], "Location"=>"Akazaka, Minato, Tokyo 107-0052, Japan", "Design"=>{"text"=>"Koen Klinkers, Dan Yu, Will Galloway", "url"=>""}, "Area"=>"50.0 sqm ", "Project Year"=>"2016", "Photographs"=>[], "City"=>"Minato", "Country"=>"Japan", "Unit"=>"sqm"}
Courtesy of frontofficetokyo
Courtesy of frontofficetokyo
Plan
Plan

Text description provided by the architects. First built in the 1970's the apartment was cramped by contemporary standards, even for Tokyo, with low ceilings and short and narrow rooms. After stripping the space down to a single room, the design takes a hint from the overlapping spaces in the city and is composed from three simple shapes. 

Courtesy of frontofficetokyo
Courtesy of frontofficetokyo

A grey wood box houses the laundry, a concrete box contains the bath and sink, while an S shaped partition forms a closet and space for the fridge. The updated space is simple but comfortable and connects to the city perfectly.

Courtesy of frontofficetokyo
Courtesy of frontofficetokyo
Courtesy of frontofficetokyo
Courtesy of frontofficetokyo

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Akazaka, Minato, Tokyo 107-0052, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Interior Renovation in Tokyo / frontofficetokyo " 19 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787795/interior-renovation-in-tokyo-frontofficetokyo/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.