Private Clubhouse / Crossboundaries

Private Clubhouse / Crossboundaries

Private Clubhouse / Crossboundaries - SteelPrivate Clubhouse / Crossboundaries - HandrailPrivate Clubhouse / Crossboundaries - Image 4 of 15Private Clubhouse / Crossboundaries - Image 5 of 15Private Clubhouse / Crossboundaries - More Images+ 10

Private Clubhouse / Crossboundaries - Handrail
© YANG Chao Ying

Text description provided by the architects. Located in the Hebei Province, the building serves as a private clubhouse to host the owner’s VIP guests during their visits.

Private Clubhouse / Crossboundaries - Image 7 of 15
© YANG Chao Ying

Crossboundaries stepped into the project when the shell and core of the building already had been completed. The intervention had to consider limitations such as low ceiling heights, rigid column grid and a standard hotel plan layout with a central dark corridor and rooms on the sides.

Exploded Axonometry

The program includes a restaurant, 11 private dining rooms, KTV, 17 standard hotel rooms, bar, SPA, resting areas, 10 suites, offices, meeting rooms and the chairman office.

Private Clubhouse / Crossboundaries - Steel
© YANG Chao Ying

To create a spatial experience from the moment one enters the building, the design concept concentrates on a continuous, central "path” that absorbs the visitor and channels him to the different excitements and rooms of the club.

Corridor Activities

In order to achieve this, the former cuboid corridor was adjusted so that walls are slightly angled. Depending on the needs of the activities, further modification such as lowering or lifting the ceiling is implemented. The corridor is reshaped to expand its previous volume and functionality.

Private Clubhouse / Crossboundaries - Image 6 of 15
© YANG Chao Ying

Functions such as an open restaurant, lobby, resting areas and one meeting room are integrated into the corridor as part of a continuous sequence. This changes the traditional spatial arrangement within hotels, where different social activities are fragmented.

Perspective section through corridor

This sense of continuity of the “path” is further enhanced by the play of light of materials. Lights follow the slanted ceiling and angled wall, changing the dynamics of the corridor. Throughout the ceiling and wall is a perforated steel surface while the floor is covered by woven vinyl of the same steel color. 

Private Clubhouse / Crossboundaries - Image 8 of 15
© YANG Chao Ying

The sleek, steel-colored corridor presents an immediate coolness of a machine aesthetic. Yet behind the metal paneling are walls painted in different colors. Representing different emotions, these colors subtly speak variety and intrigue through the perforation, arousing visitors’ interest of the unknown behind the walls. 

2nd floor-color studies

The metal surface allows further for the integration of diverse art pieces and enhances the visitor’s experience. Its content sequence starts with the evolution of knowledge from the basic primitive forms on the ground floor philosophy and politics on the upper level.

Private Clubhouse / Crossboundaries - Steel
© YANG Chao Ying

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hebei, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Private Clubhouse / Crossboundaries" 28 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/786428/private-clubhouse-crossboundaries> ISSN 0719-8884

© YANG Chao Ying

私人会所 / Crossboundaries

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.