the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. BE architects
  6. 2015
  7. Sharon 1 / BE architects

Sharon 1 / BE architects

  • 02:00 - 26 April, 2016
Sharon 1 / BE architects
© Shai Epstein
© Shai Epstein
© Shai Epstein
© Shai Epstein

Text description provided by the architects. The house was designed for a sixty year old couple. Prior to construction the building site was characterized by flat and natural forestry.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

At the first meeting after receiving the program, I presented two basic alternatives to the customer the plan that was selected was for the trees on site to dictate the planning of the home.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The initial planning incorporated placing a rigid square criss crossed with porous holes , the effect of the division within the square is similar to the closed and open spaces of the home i.e the covered and non-covered area depending on the location of the trees.

Plan
Plan

This is like laying an outstretched extended hand between the trunks out of a desire to preserve them as much as possible.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Upon diving into the detailed planning, the rigid frame of the square was broken, and the house was divided into three parts: a central one which connects to two secondary parts through two "connectors" – which are narrow transparent passages. Among the three wings - Courtyard retains the natural state of the area prior to the construction and the fourth area there is a bridge, which in effect defines an internal space beneath the open sky, while below is the garden.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Most of the house is characterized by openings that reach from the floor to the ceiling on all sides of the house, except for the West, which is shaded this blurs the transition between interior and exterior, creating a constant shading on the primary openings.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Central Division: Space height of about 4 m includes, dining area, kitchen and storage room. This space functions additionally for a t dining table, seating area and outdoor kitchen.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The south rear wing includes: bedroom, bathroom and walk-in closet.

The north wing towards the street includes: guest room, bathroom, kitchenette and a den / office. Glass walls on its exterior characterize this division. The study, which is located at the eastern end, is open on three sides to a natural forest.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The ceiling height in the secondary spaces is 3 m.

The vegetation has been added to the existing vegetation is characterized mainly local vegetation such as olives, oaks, figs, etc. 

View the complete gallery

About this office
BE architects
Office
Cite: "Sharon 1 / BE architects" 26 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/786123/sharon-1-be-architects/> ISSN 0719-8884
© Shai Epstein

Sharon 1住宅/ BE architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.