the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Andres Remy Arquitectos
  6. 2016
  7. Casa Rampa / Andrés Remy Arquitectos

Casa Rampa / Andrés Remy Arquitectos

  • 13:00 - 22 April, 2016
Casa Rampa / Andrés Remy Arquitectos
Casa Rampa / Andrés Remy Arquitectos, © Alejandro Peral
© Alejandro Peral

© Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral + 23

  • Architects

  • Location

    Patagonia, Argentina
  • Design Team

    Andrés Remy, Gisela Colombo, Hernán Pardillos, Lilian Kandus, Julieta Rafel, Diego Siddi, Carlos Arellano, Juan Etala, Denisse Pressón, Antoine Mouy.
  • Area

    650.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Interior Design

    Andrés Remy, Gisela Colombo
  • Construction Management

    Brenda Kucich
  • Landscape

    Ing. Jorge Wirth
  • Kitchen, Baths and Steelwork

  • More Specs Less Specs
© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. This home is located in a privileged plot in Patagonia Argentina, surrounded by forests and incredible views to Limay River.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

It’s original placement with the home located towards the back of the plot, comes from the decision to approach the river side and optimize the views, generating the garden towards the front taking advantage of the best orientation.

Plan
Plan

This 650m2 home develops in section, obtaining three levels of uses interconnected by a central space, still maintaining the privacy of each room. The social area is located in an elevated level to get the best views of the landscape. It is accessed by an irregular ramp that creates a unique path towards the house entrance.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The private areas are divided in two, one sector for the visiting grown up children and the other for the parents.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

This way, the loudest areas such as the garden, pool and quincho are together with the guest rooms, while the master suite is located in a third level to ensure privacy and comfort.

Section
Section

The functional aspects and the singular way the levels are connected by a central green space give a special character to this home.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The custom made cut stone access ramp, carefully designed with aromatic plants, invites us to a path that indulges our senses. It’s views to the spectacular landscape and the design garden takes us to the immense 4 meter height main door, made with local Lapacho wood.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

For the interiors a warm and rustic palette of materials were used, working with white lacquered woods, dyed walnut and sanded lapacho.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The living room with lapacho floors is surrounded by an elevated reflection pool, reminding us of the river in the back. 

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The concrete stair with it sculptural shape is combined with black iron sheets accentuating the verticality of the central space, drawing the triple height waterfall, and generating the handrails along the space.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The spa area is materialized with black granite floors and black slate for the swimming pool and it’s visually connected to the exterior pool by a submerged glass. A playful gesture that creates unique reflections on the stone wall, and allows us to see people swimming outside.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

The quincho, located in the same level as the swimming pool, has two glass openings that open completely, merging interior with exterior. With a rustic look, the sanded lapacho walls hide doors and storage spaces, in dialing with the black iron grill in the opposite side.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

This house amaze us at every step, with its originality, warmth and attention to details, becoming one with the surrounding and making justice to the true protagonist, the landscape.

View the complete gallery

Cite: "Casa Rampa / Andrés Remy Arquitectos" 22 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785998/casa-rampa-andres-remy-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Alejandro Peral

内外充满了自然的 Rampa 住宅 / Andrés Remy Arquitectos