the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Barn
  4. Spain
  5. Valentín Sanz Sanz
  6. 2015
  7. La 3 Del Senpa / Valentín Sanz Sanz

La 3 Del Senpa / Valentín Sanz Sanz

  • 11:00 - 7 April, 2016
La 3 Del Senpa / Valentín Sanz Sanz
La 3 Del Senpa  / Valentín Sanz Sanz, © luis díaz díaz
© luis díaz díaz

© luis díaz díaz © luis díaz díaz © luis díaz díaz © luis díaz díaz + 26

  • Architects

  • Location

    Calle la Ermita, 42130 Almenar de Soria, Soria, Spain
  • Architect in Charge

    Valentín Sanz Sanz
  • Area

    425.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Tecnic Architect

    Rubén martinez hernandez
  • Contractor

    construcciones y obras numantinas cyona
  • Promoter

    excelentísimo ayuntamiento de almenar de soria
  • Material Budget

    63.750 €
  • Cost Sqm

    150 €/m2
  • More Specs Less Specs
© luis díaz díaz
© luis díaz díaz

Text description provided by the architects. The building belongs to the old Spanish National Grain Storage Network (SENPA). In particular it´s a type G storage building, it´s role was to accept, storage and manage the grain production. This kind of constructions got gable roof and brick walls. Despite of being a humble construction it contains innovative elements like the prefabricated roof truss system. Creating an elementary and singular storage space.

© luis díaz díaz
© luis díaz díaz

Almenar´s type G grain warehouse is one of the few industrial heritage constructions preserved in the region. It started to work in 1960, and finally it was donated to the local government at the end of 90´s. The warehouse is composed of three connected storage units with separated access and a total area of one thousand and two hundred square meters.

Site Plan
Site Plan
Diagram
Diagram
Floor Plan
Floor Plan

The proposed intervention is focused on the restoration of one of the units interior space and the remodeling of it´s separate access. The aim was to promote and reinforce the sociocultural activities previously developed in the same place.

© luis díaz díaz
© luis díaz díaz

The actions were made without obstructing future interventions. The project is solved by a lamp, a tunnel and a wall. Working with materials and forms, without looking to camouflage into the old building. The links between the new elements and the old warehouse turn on the space and solve the initial requirements, at the same time it enables the emergences of new situations and activities which enrich the project. It´s a re-discovery and Re-appropriation of an space that was present but hidden to us.

© luis díaz díaz
© luis díaz díaz

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "La 3 Del Senpa / Valentín Sanz Sanz" 07 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785041/la-3-del-senpa-valentin-sanz-sanz/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.