the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Gallery
  4. Japan
  5. Naoko Horibe
  6. 2013
  7. Workshop Gallery Koti / Naoko Horibe

Workshop Gallery Koti / Naoko Horibe

  • 20:00 - 4 April, 2016
Workshop Gallery Koti / Naoko Horibe
Workshop Gallery Koti / Naoko Horibe, © Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

© Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa + 12

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

Text description provided by the architects. The location is Tatsuno-shi, Hyogo prefecture. Built in a corner of a residential area, the gallery can be used to hold workshops or as a rental space.

The clients request was a modest building but a space that can offer various ways to spend time.

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

There are houses and an old apartment around the site, not exactly ideal scenery for the project. So we first set a parking zone in the front for several cars and designed so the back of the gallery would face the apartment.

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

Inside, the gallery is partitioned into three areas so more than one party can use it at the same time.

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

Further, each area is rotated 45 degrees to keep more distance away from the houses across the street, and green was planted in the alcove, or hollow space, between the partitioned areas.

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa
Section
Section
© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa

Dividing the room makes the building look compact, and you can visualise its continuity at a glance. The explicit layout, which is reflected in the building shape, allows anyone to easily find where and what is taking place.

© Kaori Ichikawa
© Kaori Ichikawa
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Workshop Gallery Koti / Naoko Horibe" 04 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/784938/workshop-gallery-koti-naoko-horibe/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments