the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. South Korea
  5. Architects Group RAUM
  6. 2014
  7. Inter White / Architects Group RAUM

Inter White / Architects Group RAUM

  • 19:00 - 28 March, 2016
Inter White / Architects Group RAUM
Inter White / Architects Group RAUM, © Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

© Yoon Joon-hwan © Yoon Joon-hwan © Yoon Joon-hwan © Yoon Joon-hwan + 29

  • Architects

  • Location

    Hwamyeong-dong, Buk-gu, Busan, South Korea
  • Architect in Charge

    Oh Sin-Wook
  • Partner Architect

    No Jeong-min
  • Design Team

    Ha Jeoung-un, Kim Dae-won, Yu Seong-cheol
  • Area

    208.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structure

    Steel Framed Reinforced Concrete
  • Exterior Finishing

    Climate active paint
  • Interior Finishing

    V.P. on Plaster Board
  • Client

    Choi Minsuk, Cho Munjin
  • Construction

    Daejeong Construction
  • Electric Engineer

    Young Shin Engineering
  • Structural Engineer

    In Structure Engineering
  • Mechanical Engineer

    Shinheung Engineering
  • Site Area

    208.00 sqm
  • Building Area

    113.23sqm
  • More Specs Less Specs
© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

Text description provided by the architects. This project offers a new housing in the city in order to fulfill the needs of urban people who are tired of living in apartments and wish to choose a new life style through a new space and place. Many have chosen sub-urban house to escape from the tiresome apartment. However, the client for this project is a young couple who can’t leave the city and this generation can’t give up the urban infrastructures. 

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

The purpose of this project is to build a detached house in a small community and also giving them opportunity to earn some rental profit. This is a new challenge to escape the typical commercial houses which many have been imitated. I tried to arrange rental areas and detached housing area horizontally rather than vertical structure with floors that a household lives in each of them. And stairs connect those spaces.  

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

This structure creates independence of detached house and connectedness of rental house. Most commercial houses in the city have been built with economic logic that commercial areas took the better spaces but residential areas were forced out toward upper floors and couldn’t enjoy the benefit of yard and land. However, if the residential and rental spaces are separated horizontally and the residential space is arranged vertically, the residents may enjoy the benefits of both sky and land. I expect that this is a method that both residential and commercial may coexist in the city. 

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

The land shape is remained as triangle as a new road was created due to urban planning. In approaching the space, a triangular cube is arranged and there’s a gap in between to separate the two main functions. And one of the separated spaces is a rental area and the other is a detached house. The cube of rental space is separated by floors and twisted that shows formative stimulation and individuality. Moreover, these cubes may have optional skylight and illumination as some sides are emptied to complete the whole form. 

Section
Section
Section
Section

The cube is white from the beginning. This white cube is separated into two and draw people into the gap. The gap is outside but the territory is limited and implies that it is a sensible entrance. If walking up the space in between, we could reach the entrances of each cube, and those spaces maximize the white ambience. Those white lumps are floated and cracked and the gap in between become a space that create something. Some energy that connect landlord and tenure, detached house and studio, horizon and vertical, and big and small are created, and this energy naturally leads to communication and reaches to a new community.

© Yoon Joon-hwan
© Yoon Joon-hwan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Inter White / Architects Group RAUM" 28 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/784467/inter-white-oh-sin-wook/> ISSN 0719-8884