the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. China
  5. VMDPE
  6. 2015
  7. IBOBI Kindergarten / VMDPE

IBOBI Kindergarten / VMDPE

  • 19:00 - 17 March, 2016
IBOBI Kindergarten / VMDPE
IBOBI Kindergarten / VMDPE, © Kevin Ho
© Kevin Ho

© Kevin Ho © Kevin Ho © Kevin Ho © Kevin Ho + 19

  • Architects

  • Location

    Shenzhen, China
  • Design Team

    Sim Chow, Echo Jia, Vinci Chan
  • Area

    630.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Kevin Ho
© Kevin Ho

Text description provided by the architects. In the space design, the children's space and adult space are combined, the traditional arc of the children's space are not adopted, and rationally instead, geometric lines are used as the space language. Linear space will bring children with a stronger sense of spatial recognition.

© Kevin Ho
© Kevin Ho

The project site is located in a residential area near the west coast of Shenzhen, with adequate lighting and beautiful green landscape.

© Kevin Ho
© Kevin Ho

In order to form a harmonious relationship between the building and the surrounding landscape, and to provide a more nature-friendly growth environment for the children, wood is used as the main material, along with white color, to create an intimate and friendly learning environment for children.

Courtesy of VMDPE
Courtesy of VMDPE

With the perspective of children's thinking philosophy, the space is re-planned to fit children's activity scale, to give them an exclusive space for learning and playing.

© Kevin Ho
© Kevin Ho

The interactive teaching (response) system is an important set in IBOBI's teaching system, for which we reserved some white space as projection-screen use when dealing with the inside wall surface.

Courtesy of VMDPE
Courtesy of VMDPE

In addition, in order to exercise children's body balance perception, we selected the specific indoor rubber flooring which is comfortably soft to help train children's balance and meanwhile enough stable to ensure the safety. There are some small slope design in the kindergarten as well, which assist in children's integrated development of body perception ability.

© Kevin Ho
© Kevin Ho

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
VMDPE
Office
Cite: "IBOBI Kindergarten / VMDPE" 17 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783916/ibobi-kindergarten-vmdpe/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Kevin Ho

深圳爱波比幼儿园 / 圆道设计