We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Vanke Plaza Fuzhou - Living High in the Park / John Curran Architects

Vanke Plaza Fuzhou - Living High in the Park / John Curran Architects

© Ms Li© Ms Li© Ms LiVanke Plaza Fuzhou - Living High in the Park / John Curran Architects+ 10

  • Design Director : John Curran
  • Project Architect : Calvin Lim
  • Design Team : Rinnie Wang, Alex Valle, Adrian Lo
  • Local Design Institute : Jiabo Design Institute
  • Client : Vanke Fuzhou
  • Structure & Mep Engineering : Jiabo Design Institute
  • Structure Engineering : Jiabo Design Institute
  • Mep Engineering : Jiabo Design Institute
  • City : Fuzhou
  • Country : China
More SpecsLess Specs
© Ms Li
© Ms Li

Text description provided by the architects. Vanke Plaza Fuzhou departs from the defensive gated community model that has proliferated across China, opting instead to be part of City Life. John Curran Architects focus on ‘’Neighbourhood Building’’, and have designed and realised 700,000sqm of mixed use communities ‘’nested in their cities’’.

BaiMa Park & River forms a wonderful green heart where the everyday life of Fuzhou City is played out. Summer 2015 marked completion of the first phase of Vanke Plaza Fuzhou. A Vision to create a lively neighbourhood of pedestrian streets, opening up to coalesce with the surrounding Park, River, Market & Living Communities.

© Ms Li
© Ms Li

The completed first phase is organised along a ‘’cultural spine’’, opening into a series of public spaces programmed with art, music & dance performance.  As connector, the neighbourhood presents a lively landscape for citizens to percolate from the Park through to the University, Schools, Hospital & Children’s Nursery serving the wider community on the other side.

This regenerated neighbourhood brings together a rich mix of ingredients in one place – Work, Living, Entertainment & Culture, to set a new high standard for living in Fuzhou City. Children play in safe, stimulating & green spaces. Parents can find a place to live, affordable for middle income families, overlooking the majestic Bai Ma Park, with views of Fuzhou mountains encircling the city on the horizon.

© Ms Li
© Ms Li

Glistening towers add a new spectacle on the skyline - Bright, Efficient & Fun.  After 6 years in the making, this ‘’Walkable City District’’ is on course to receive China’s 3 Green Star Rating for sustainability. 

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Fuzhou, Fujian, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Vanke Plaza Fuzhou - Living High in the Park / John Curran Architects" 10 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783481/vanke-plaza-fuzhou-living-high-in-the-park-john-curran-architects> ISSN 0719-8884
© Ms Li

福州万科上海道 - 在公园中的高层居住生活 / John Curran Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.