All
Projects
Products
Events
Competitions

COCREA / bews / building environment workshop

COCREA / bews / building environment workshop

© Satoshi Asakawa © Satoshi Asakawa Courtesy of Bews Courtesy of Bews + 25

Hitachi, Japan
  • Architects Authors of this architecture project Satoshi Asakawa
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • Photographer Created with Sketch.
  • Architect in Charge

    Sachie Isaka
More Specs Less Specs
Courtesy of Bews
Courtesy of Bews
Plan 01
Plan 01

Text description provided by the architects. Share-house "COCREA" began from a dream of "a place where all gather" of local activities circle HEMHEM of Ibaraki Christian University. 

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

Youth and local enterprises, the inhabitants of the Ibaraki north area, shares the base of activities for regional contribution. It is managed by Unicast Inc. that is an IT venture company from Ibaraki University. The architectural design is mixes of a house and of a base of local activities. 

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

Cluster (looks like Boomerang shape)  as units of life activity and structure. Office space and residence space are mixed in this building. It means to be mixed  public space and private space. Three clusters (two of them are share house, and one of them is office) are located while making the gap space that becomes a public space. It will be lively place for everyone. And also,there are small crevice (but high-ceiling) in the each cluster. Here will be a place of small exchanges and life for  people who live in the cluster. In this way,we designed various space by building units called  cluster so that they are multiplied naturally.                                                                                                                                                                       

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

Form by the wind. This architecture are focused on site-specific climate. The element of them is especially  wind. We decided the arrangement of  this building as to capture  the wind   by simulation. The environment design utilized the coastal climate climate, as well as a learn house of a contemporary Eco life. The used amount of energy are visualizing on the shared monitor so that everyone is aware of the energy conservation. Appearance that uses a lot of domestic cedar  looks like nostalgic appearance.

Elevation
Elevation
Section 02
Section 02
Courtesy of Bews
Courtesy of Bews

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Hitachi, Ibaraki Prefecture, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "COCREA / bews / building environment workshop" 07 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783167/cocrea-bews-building-environment-workshop/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.