the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. Landmak Architecture
  6. 2016
  7. QT House / Landmak Architecture

QT House / Landmak Architecture

  • 19:00 - 25 February, 2016
QT House / Landmak Architecture
QT House / Landmak Architecture, © Le Anh Duc
© Le Anh Duc

© Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc + 30

  • Design Team

    Le Minh Hoang, Ngo Hung, Dang Viet Anh, Nguyen Thao,Vu Nam Son, Do Tho Ha, Bui Huy Toan
  • More Specs Less Specs
© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

Text description provided by the architects. House block is a typical characteristic of urbanization at fast speed in developing countries in Asia, including Vietnam. QT House is one of such houses in Hanoi.

First Floor Plan
First Floor Plan

Land dimension is 4,2mx10m, it is located in a very quiet and small alley. 3-metre wide lane is the road as well as the main approach to the house.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

The landscape surrounding the house is that neighboring houses are closely together, small space gardens are created on the neighboring balconies, the windows with different sizes and designs, the colorful aluminum roofs, old and new architectural mixture. That landscape takes place naturally in every street in Hanoi.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

With that landscape, we choose the best view with best screen, and we make the windows with rusty iron material like a frame of picture outside. When living in the house, the host can enjoy these lively, interesting, and completely different pictures.

Section 1-1
Section 1-1

At the 1st floor, spaces are linked together to make the continuous space and maximize usage area. At the 4th floor, there is a functional combination: entertainment room, altar room, laundry room, a small garden and a roof with a hole to enable the direct contact with nature.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

In the square about 40m2, we take advantage of the design solutions and materials to make the space match to each other but still totally separated.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

The direct and indirect light sources combines and makes a house still light even with no void in the middle of the house. Rusted iron material is used as the mainstream with details being cut laser under the Type grap.

Section 2-2
Section 2-2

View the complete gallery

About this office
Cite: "QT House / Landmak Architecture" 25 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/782679/qt-house-landmak-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Le Anh Duc

越南QT住宅/ Landmak Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.