the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Tsushima Design Studio
  6. 2015
  7. Y-House / Tsushima Design Studio

Y-House / Tsushima Design Studio

  • 19:00 - 8 February, 2016
Y-House / Tsushima Design Studio
Y-House / Tsushima Design Studio, © Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa + 13

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Text description provided by the architects. The site is located on the top of the hill over a large lake. The view from the site is very panoramic and dramatic. So, the design began how to utilize the site in order to frame such a unique and a special view from the house. The living space is elevated on 2nd floor, and the large window provides a non-disturbing view with full of sun light. The bedrooms are located on the third. And from the first to the third floor, a cantilever stair connects all floors and creates an astonishing experience. On 2nd floor, two-floor void space bridges 3rd floor bedrooms and living room. This is designed to be a center of this house and space. This symbolic void, off course, is not only in the center of all the circulations meet, but provides a vertical openness as well as a feeling of one, a feeling of living as one family, which the client mostly intended. 

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa
Section
Section
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa
Cite: "Y-House / Tsushima Design Studio" 08 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781702/y-house-tsushima-design-studio/> ISSN 0719-8884