the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Agustín Lozada
  6. 2015
  7. House in the Hill / Agustín Lozada

House in the Hill / Agustín Lozada

  • 09:00 - 5 February, 2016
House in the Hill / Agustín Lozada
House in the Hill  / Agustín Lozada, © Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

© Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte + 26

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Text description provided by the architects. La Cuesta House is located within the “Sierras Chicas” hills, a few kilometers away from Córdoba, inland Argentina. Lying above tough slopes, there is a house that makes the architecture and the land meet through open spaces.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte
Axonometric
Axonometric

This 380-square meter building develops in three floors in order to adjust to the abrupt decline. The access to the house is through a pedestrian bridge that communicates the street with the upper terrace.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Water fountains have been introduced to the terrace, generating a peaceful spot to observe the 360-degree views of the valley.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Due to the mountainous topography, terraces, balconies and patios were developed in order to get a close look of the outside land, but direct contact with the soil is not common because everything happens above the ground.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The inside recalls a cavern. The main idea was to hide from the outside world while circulating, and open up to the views in those areas in which people remain.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The project offers three floors and a terrace, chosen as the point of access to the house. The upper floor hosts the social activities and has the best views. In the middle floor we can find the main bedroom, y and the bottom floor has the secondary bedrooms along with a playroom. This last floor also has a patio for private family activities.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

In regards to the building materials, the sense was to adjust to the nature of the place. Some of the chosen materials were reinforced concrete and local rocks, in order to cause the lowest possible natural impact. Bodies of water were key to embellish the outdoor areas.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in the Hill / Agustín Lozada" 05 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781543/house-in-the-hill-agustin-lozada/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Gonzalo Viramonte

山丘住宅 / Agustín Lozada

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.