the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Museums & Exhibit
  4. Denmark
  5. Praksis Arkitekter
  6. 2011
  7. Slotfelt Barn / Praksis Arkitekter

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Slotfelt Barn / Praksis Arkitekter

  • 09:00 - 27 January, 2016
Slotfelt Barn / Praksis Arkitekter
Slotfelt Barn / Praksis Arkitekter, © Christina Capetino
© Christina Capetino

© Christina Capetino © Christina Capetino © Christina Capetino © Christina Capetino + 17

  • Collaborators

    Field Stone Terrazzo, JOBI Group
  • Structural Engineer

    Keld Abrahamsen
  • Services Engineer (lighting)

    Jesper Garde Kongshaug
  • Interior

    Peter Bentsen
  • More Specs Less Specs
© Christina Capetino
© Christina Capetino

Text description provided by the architects. Slotfelt Barn emerges in the landscape with its shape of inverted boats and marks an important part of the Danish cultural history. The historic barn has undergone a transformation from a dilapidated barn to a public exhibition space.

© Christina Capetino
© Christina Capetino

It is located in the flat marshlands on the outskirts of Møgeltønder in the southwest of Jutland in Denmark. Praksis Arkitekter was assigned to reconstruct the barn from the 1870s to a small cultural centre.

© Christina Capetino
© Christina Capetino

The distinctive curved roof rafters were reconstructed by bolting a number of thin layers of timber together to form a single laminated structure.

Floor Plan (b)
Floor Plan (b)

The original hard mud flooring has been replaced by a terrazzo floor made by ballast of large fieldstone from the local area. The terrazzo is cast in a single piece and covers the entire floor of 300sqm and is special developed for Slotfelt Barn by Praksis.

© Christina Capetino
© Christina Capetino

Praksis designed a flexible exhibition space, which tells the viewers the story of the Golden Horn, Møgeltønder, Schakenborg Castle and Slotfelt Barn. To make this less noisy in the clean surroundings, three movable boxes were made of black fiberglass to contain a small cinema, toilets and a digital projector showing the national treasure the Golden Horns found in the nearby area.

© Christina Capetino
© Christina Capetino

Slotfelt Barn is a reinvention of the old, traditional architecture and adds a platform for further information about the Danish culture history.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Slotfelt Barn / Praksis Arkitekter" 27 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780976/slotfelt-barn-praksis-arkitekter/> ISSN 0719-8884
© Christina Capetino

丹麦Slotfelt 谷仓改造 / Praksis Arkitekter

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.