AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Table, ChairAKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Table, ChairAKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - WindowsAKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - LightingAKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - More Images+ 11

More SpecsLess Specs
AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Table, Chair
Courtesy of Synecdoche Design

Text description provided by the architects. The growing sushi restaurant expanded to the neighboring tenant space from a small 1,000 sf to 2,800 sf.

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Image 14 of 16
Floor Plan

The entirely new layout provides new dining experiences through an expanded sushi counter, the addition of a bar and counter seating looking out along the large picture window wall.

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Windows
Courtesy of Synecdoche Design

The whitewashed pine boards are used as an inverted interpretation of the Japanese wood treatment shou sugi ban. The dark charred wood texture of the shou sugi ban treatment is reflected in the tones of the furniture, tile and ceiling.

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Table, Chair, Windows
Courtesy of Synecdoche Design

This contrast in materials frames a strong geometric arrangement of the various dining and kitchen spaces.

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Image 6 of 16
Courtesy of Synecdoche Design

The corian counter folds to bench seating as a continuous band connecting the entry to dining. Likewise, the whitewashed pine wall slips past the dining room to the kitchen entrance.

AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab - Table, Chair
© Cat Carty Buswell

Both moment’s work to connect spaces through the effort of the white band. The sushi kitchen and bar are carved out of the white band, framing the active kitchen as a dining experience.        

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:1801 N W Ave, Jackson, MI 49202, USA

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "AKA Sushi / Synecdoche Design Studio + daub-lab" 09 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780053/aka-sushi-synecdoche-design-studio-plus-daub-lab> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.