the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Singapore
  5. ipli architects
  6. 2015
  7. Namly Hill / ipli architects

Namly Hill / ipli architects

  • 19:00 - 13 January, 2016
Namly Hill / ipli architects
Namly Hill / ipli architects, © Jaume Albert Marti
© Jaume Albert Marti

© Jaume Albert Marti © Jaume Albert Marti © Jaume Albert Marti © Jaume Albert Marti + 18

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Yip Yuen Hong
  • Design Team

    Tan Sok Leng, Lin Hui Ying, Low Ming Fang
  • Main Contractor

    Sage Builders
  • Area

    493.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Jaume Albert Marti
© Jaume Albert Marti

Text description provided by the architects. The project is a small semi-detached house of land area 323 sqm and a built up area of 493 sqm. It is made up of 2 layers, an outer layer and an inner layer; a house within a house.

Section
Section

The bilayer architectural intervention aims to fulfil this 3 key points:

1. The outer layer protecting the inner layer from the sun and the rain with an intermediate airspace in between. This creates a tropical house without having to use deep roof overhangs to protect the inner habitable spaces.

© Jaume Albert Marti
© Jaume Albert Marti

2 Enhancement of privacy between house and the neighbouring houses (as they tend to be very near in Singapore). This is done by having the elevational openings of both layers having their own individuality and character so that they do not line up so that there is never an easy direct view into the inner house from the outside.

© Jaume Albert Marti
© Jaume Albert Marti
Floor Plan
Floor Plan
© Jaume Albert Marti
© Jaume Albert Marti

3. A more interesting passage and movement created within and throughout the house with the winding staircase and the many narrow, sometimes wide, double and triple volume spaces.

View the complete gallery

Cite: "Namly Hill / ipli architects" 13 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780004/namly-hill-ipli-architects/> ISSN 0719-8884
© Jaume Albert Marti

新加坡Namly山丘住宅 / ipli architects