German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle

German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle

German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 2 of 13German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 3 of 13German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - ColumnGerman School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Chair+ 13

  • Architects: Daniel Valle
  • Area Area of this architecture project Area :  150
German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Chair
Courtesy of Daniel Valle Architects

Text description provided by the architects. The design proposal is composed of three main features that configure an overall vision for the Auditorium Room. This vision is built up around the idea of flexibility, creativity, safety, and comfort. 

German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 13 of 13
Diagram
German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 2 of 13
Courtesy of Daniel Valle Architects

The first design feature is a smart, efficient, and creative storage system to house all the musical instruments and other elements that are currently distributed along the room with no apparent order. 

German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 7 of 13
Courtesy of Daniel Valle Architects
German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 11 of 13
Floor Plan (b)

The second feature is composed of two small rooms built inside the large room; the band rehearsal’s room and the office for the music teacher. The band’s room is mobile so that it can be positioned any place around the room. 

German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle - Image 6 of 13
Courtesy of Daniel Valle Architects

The third feature is a seating area meant to be occupied by students and staff in a casual way, as a lounge area that can be broken into individual units (stools) allowing multiple ways to organize a meeting, game, class, or lecture.

It is up to the imagination of users to configure numberless organizations.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Hannam-dong, Yongsan-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "German School Seoul Auditorium Renovation / Daniel Valle" 05 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779886/german-school-seoul-auditorium-renovation-daniel-valle-architects> ISSN 0719-8884

Courtesy of Daniel Valle Architects

首尔德国学校礼堂改造项目 / Daniel Valle Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.