We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

C26 / Seferin Arquitetura

C26 / Seferin Arquitetura

© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi© Marcelo Donadussi+ 34

Venâncio Aires, Brazil
  • Eletric/Hidro:Eletrons Engenharia
  • Execution:Saft Construções
  • Lighting Fixtures:Luzes do Mundo
  • Curtains:Manjabosco Decor
  • Electric:Eletrons Engenharia
  • Hydraulic:Eletrons Engenharia
  • Electrical:Eletrons Engenharia
  • City:Venâncio Aires
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. The project was designed for a young couple with two small children and their beach house at a residential condo. The concept was integrate social area providing interaction between the family members and friends. It was proposed one and only living room that has a fireplace for winter days. Next to the living is the dining room and the gourmet area with a barbecue pit, a pizza oven and a bar.

Floor Plan
Floor Plan

To enhance the functionality of everyday life, the kitchen can become fully integrated into the gourmet and dining room. So the kitchen counter becomes part of the gourmet area. However, on other occasions can become totally independent areas.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

The social area has constant view of the condo´s lake and is integrated with a covered veranda that provides both a living as a dining area with table, bar and an external barbecue pit. In the social area of ​​the balcony a glass cover on a wooden pergola was created, and wooden brises and top curtain for solar control.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Back to indoor areas, other openings were created in addition to the connection to the balcony openings, they aimed for small gardens created on the ground, providing greater visual integration with the outside area and a cross ventilation of these areas, which minimizes the need for artificial air conditioning .

Section
Section

To separate the living room to the stairs hall a bamboo divisor was projected, creating another element to the combination of materials such as concrete, cement and wood. On the second floor a large terrace integrate the family on this floor and provides another moment of leisure and relaxation also for guests. Besides the view of the lake and the vegetation a living area with a gas fireplace was created.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

On this floor are located the 4 bedrooms of the house, including the master suite with a lake view, as well as a bathroom with private deck that enjoy the same view. For service rooms was created a secondary access and a connection to the kitchen.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "C26 / Seferin Arquitetura" 05 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779848/c26-seferin-arquitetura> ISSN 0719-8884
© Marcelo Donadussi

C26住宅/ Seferin Arquitetura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.