We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Côte&Ciel / Linehouse

Côte&Ciel / Linehouse

© Hoshing Mok© Hoshing Mok© Hoshing Mok© Hoshing Mok+ 12

  • Architects: Linehouse
  • Area Area of this architecture project Area:  61
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Hoshing Mok
© Hoshing Mok
© Hoshing Mok

Text description provided by the architects. Côte&Ciel is inspired by the complementary clash between coast (côte) and sky (ciel). Linehouse’s interpretation visualises the collision of these two elements in various ways: nature vs urbanity, inside vs outside, and reflective vs matt. The site in Hong Kong, on Tung Street in Sheung Wan was designed to contain two double height spaces; one at the entrance and one at the back where a garden was inserted.

Floor Plan
Floor Plan

These two spaces were filled with a vertical field of metal poles which serve as a perpendicular connection between the elements. The poles have a horizontal and vertical gradient from rough to polished finish. Vertically, a datum of polished stainless steel define the high level of the poles and rough finish at lower level. The façade features a horizontal gradient, composed of different finishes of metal; polished stainless steel, brushed steel, raw steel and black metal.

© Hoshing Mok
© Hoshing Mok

The poles operate as an apparatus for display with suspended exhibition boxes contained within, and mirrors and hooks are used for bag display. The intermediary retail space between the elemental installations is clad in grey bush hammered basalt stone. The bag display fixtures are designed with black lava stone, black metal and perforated stainless steel. Custom lighting is made of polished stainless steel and tube lighting. Finally, the cashier desk is clad in a grey Balmes stone complimented with stainless steel inserts.

© Hoshing Mok
© Hoshing Mok

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:45 Tung St, Tai Ping Shan, Hong Kong (SAR)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Côte&Ciel / Linehouse" 04 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779753/cote-and-ciel-linehouse> ISSN 0719-8884
© Hoshing Mok

Côte&Ciel 商店 / 联图(Linehouse)

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.