the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Services
  4. Japan
  5. SIDES CORE
  6. 2015
  7. Re-Edit / SIDES CORE

Re-Edit / SIDES CORE

  • 22:00 - 9 December, 2015
Re-Edit / SIDES CORE
Re-Edit / SIDES CORE, © Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

© Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda © Yoshiro Masuda + 13

  • Architects

  • Location

    Sakaebashicho, Sakai Ward, Sakai, Osaka Prefecture 590-0971, Japan
  • Area

    57.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

Text description provided by the architects. A space to refresh your heart and mind.

This design is for an old and dear stylist friend that decided to venture out on his own. He wanted a space where people to get a haircut and leave with their hearts and minds feeling refreshed. We started by looking for an appropriate space together, and found one on a corner lot.

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

The name RE-EDIT is about editing something that already exists to bring out and preserve inherent value. To make it possible for the owner to freely edit the layout, we hung the mirrors and shelves from a ceiling grid with hooks and ropes rather than attaching them to walls.

Floor Plan
Floor Plan

We kept the existing façade and painted it grey to reflect the new tenant. The interior duplicates this façade, blurring the boundary between the inside and outside.

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

Two sides of this corner property are left open while the thinnest of curtains cover the windows, limiting the view from outside. The curtains diffuse the natural light that fills the salon into a pleasant glow requiring no artificial lighting during the day.

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

Red and yellow sampled from re-edited light fixtures were incorporated into the space as accent colors.

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

We created a feeling of freedom and lightness in this rejuvenating salon space and hope that many people will leave with their hearts and minds refreshed.

© Yoshiro Masuda
© Yoshiro Masuda

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Re-Edit / SIDES CORE" 09 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778495/re-edit-sides-core/> ISSN 0719-8884