the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Visitor Center
  4. United States
  5. ikon.5 architects
  6. Monmouth Battlefield State Park Visitor Center / ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center / ikon.5 architects

  • 17:00 - 8 December, 2015
Monmouth Battlefield State Park Visitor Center / ikon.5 architects
Monmouth Battlefield State Park Visitor Center / ikon.5 architects, © Jeffrey Totaro
© Jeffrey Totaro

© James D’ Addio © Jeffrey Totaro © James D’ Addio © Jeffrey Totaro + 19

  • Structural Engineer

    Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, Electrical, Plumbing

    Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design

    Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • More Specs Less Specs
© Jeffrey Totaro
© Jeffrey Totaro

Text description provided by the architects. Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.

© Jeffrey Totaro
© Jeffrey Totaro

Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project.

© James D’ Addio
© James D’ Addio
Floor Plan
Floor Plan
© James D’ Addio
© James D’ Addio

The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

© Jeffrey Totaro
© Jeffrey Totaro
Diagram
Diagram
© Jeffrey Totaro
© Jeffrey Totaro
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Monmouth Battlefield State Park Visitor Center / ikon.5 architects" 08 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778458/monmouth-battlefield-state-park-visitor-center-iko-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jeffrey Totaro

蒙茅斯战场州立公园游客中心 / ikon.5 architects