the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Canada
  5. NatureHumaine
  6. 2015
  7. Bic Residence / NatureHumaine

Bic Residence / NatureHumaine

  • 05:00 - 6 December, 2015
Bic Residence / NatureHumaine
Bic Residence / NatureHumaine, © Adrien Williams
© Adrien Williams

© Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams + 18

© Adrien Williams
© Adrien Williams
Underground Floor Plan
Underground Floor Plan

Text description provided by the architects. In the Rimouski region, close to the Bic National Park, the clients own of a small house located on the heights of the village that they wish to extend while retaining a trace of its presence. Their new needs lead to completely transform and enlarge the original house. Two volumes of wood and steel are juxtaposed in an L shape to the existing volume coated in brick, now containing the entry,office space and living room.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

The two new volumes host the kitchen and dining room on the ground floor and the bedrooms and bathrooms on the second floor. The two new overlapping boxes protrude towards the edge of the forest allowing to insert a new terrace overloking the garden.Double height volumes flooded with natural light are thus defined at the junction of the three boxes. Organising the inner space, they delineate pictureframes onto the surounding landscape. A color palette composed of gray, black and blue juxtaposed to cedar wood corridors create a visual and geometric continuity within the living spaces.

© Adrien Williams
© Adrien Williams
Cite: "Bic Residence / NatureHumaine" 06 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778142/bic-v-angl-naturehumaine/> ISSN 0719-8884