All
Projects
Products
Events
Competitions

Recovery of Farm Buildings / Studio Contini

Recovery of Farm Buildings / Studio Contini

© Paolo Lasagni © Paola De Pietri © Paola De Pietri © Paola De Pietri + 26

Renovation  · 
Langhirano, Italy
  • Architects: Studio Contini
  • Area Area of this architecture project Area: 4800.0 sqm
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2014
  • Photographs photographs: Paola De Pietri, Paolo Lasagni
  • Collaborators

    Sara Chiari, Elisa Paletti
  • Facilities

    Paolo Bertozzi
  • Electrical installations

    Giampaolo Vecchi
  • Mechanical plants

    Massimo Bocchi
  • Contracting companies

    Architect Franco Piazza
More Specs Less Specs
© Paola De Pietri
© Paola De Pietri

Text description provided by the architects. These two recovered buildings are located close to a mill of the fourteenth century along the river Parma in an area of great environmental value. Both buildings date back to the late 1800s and early 1900s.

Site Plan
Site Plan

In consideration of the history and nature of the place, the project has proposed, from the very beginning, to safeguard the main environmental characteristics by intervening on the buildings to make them suitable to being inhabited by a family but keeping the planivolumetrical characters, the materials for the facade and roofing, and the modularity and the linearity of prospects.

© Paola De Pietri
© Paola De Pietri

In the outer parts, in strong relationship with the buildings, an intervention was performed by simply recovering the existing vegetation and by consolidating the masonry stones that accompany the channels.

© Paolo Lasagni
© Paolo Lasagni
Floor Plan
Floor Plan

The first building is characterized by the presence of typological space - internal covered path. The project accentuates the importance of this space, with large rear-coated oak boards which divide the interior with the exterior. The living spaces located in the south at the same time overlook the garden and this path, allowing a constant visual relationship between the various parties in the ground and upper floors.

© Paola De Pietri
© Paola De Pietri
Floor Plan
Floor Plan

The second building has retained its original residential use as well as the main characters of distribution and formal: the openings in the sides walls, the exposed stone, the roof tiles.

© Paola De Pietri
© Paola De Pietri

Particular attention was given in the techniques of restoration of the walls, with the use of lime mortar. The structure of the floors and the roof was made of oak wood. The panels of the portico were made with X Lam and covered with oak planks.

© Paola De Pietri
© Paola De Pietri

The furniture was designed by Marco Contini. The abundant presence of water allowed the use of a geothermal plant with the aim of a concrete environmental sustainability and energy efficiency.

Elevation
Elevation
Detail
Detail

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Recovery of Farm Buildings / Studio Contini" 03 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778140/recovery-of-farm-buildings-studio-contini/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Paola De Pietri

农场住宅改造 / Studio Contini

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.