the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. Romania
  5. BLIPSZ
  6. 2013
  7. Bungalows / BLIPSZ

Bungalows / BLIPSZ

  • 06:00 - 5 December, 2015
Bungalows / BLIPSZ
Bungalows / BLIPSZ, © Márton BÍRÓ
© Márton BÍRÓ

© Márton BÍRÓ © Márton BÍRÓ © Márton BÍRÓ © Márton BÍRÓ + 9

  • Architects

  • Location

    Odorheiu Secuiesc 535600, Romania
  • Architect in Charge

    István PÁSZTOR , István BENEDEK, Zsolt SZÉNÁSI (blipsz!) + Erika Zsuzsanna BARTH, Arnold MACALIK
  • Area

    191.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

  • Interior Design

    Zsófia LÁSZLÓ
  • Landscape Design

    István BENEDEK, Kálmán MÁTHÉ
  • Structure, Installations

    Build Invest srl
  • More Specs Less Specs
Site Plan
Site Plan

Text description provided by the architects. Right nearby the Hajdó house (formerly designed by our office), the same client wants to raise its pension’s capacity by building a couple of pavilion apartments well integrated in the natural and built environment. The 4 cabins were designed to fulfill the comfort needs of a family or a group of friends. They consist of a kitchen-living room, bathroom and an attic bedroom with 2 double beds.

© Márton BÍRÓ
© Márton BÍRÓ
Floor Plan
Floor Plan

One of the main project themes was the correct placement of these structures on the terrain topography without disturbing  the panorama of the city as viewed from the upper Hajdó residency. A local platform was created slightly excavated into the hillside, protected by a mixed concrete and stone wall which creates a certain intimacy for the ensemble. The bungalows’ position and the openings layout could seem arbitrary at first glance but they follow the logics of the viewing perspectives and the not so favorable sun orientation imposed by the site. 

© Márton BÍRÓ
© Márton BÍRÓ
Elevation
Elevation
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Bungalows / BLIPSZ" 05 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/777889/bungalows-blipsz/> ISSN 0719-8884
© Márton BÍRÓ

Bungalows住宅/ BLIPSZ