We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Public Bath / Müntinga + Puy Architekten

Public Bath / Müntinga + Puy Architekten

© Constantin Meyer© Constantin Meyer© Constantin Meyer© Constantin Meyer+ 18

More SpecsLess Specs
© Constantin Meyer
© Constantin Meyer

Text description provided by the architects. Sand, open space and water – that is the sight of the new public beach at a small lake in Arolsen in central Germany. In one gesture, landscape design and building create a new place for leisure.

© Constantin Meyer
© Constantin Meyer

The steep lakeshore is widened at the new beach into an inviting bay. A promenade follows this gesture in a sweeping curve.

© Constantin Meyer
© Constantin Meyer

The building with changing rooms and a café is embedded in the slope on the other side of the promenade in order to orient its front entirely towards the beach. Thus, visitors and passers-by always have a good view of the bay.

Floor Plan
Floor Plan

Here, sand, beach grass and wooden paths remind of the seacoast, while a mighty oak tree gives away the actual location.

© Constantin Meyer
© Constantin Meyer

The warm colours of the corten steel façade blend in the wooded surroundings. Natural light falls through roof lights into the changing rooms giving them a bright and friendly atmosphere.

© Constantin Meyer
© Constantin Meyer

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Arolsen, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Public Bath / Müntinga + Puy Architekten" 26 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/777708/public-bath-muntinga-plus-puy-architekten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.