We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

House Vale do Sol / Marcos Franchini

House Vale do Sol / Marcos Franchini

© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo© Gabriel Castro / Reverbo+ 21

Nova Lima, Brazil
More SpecsLess Specs
© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

Text description provided by the architects. The garden that used to serve the family country house for several decades along with a narrow henhouse in which children were running in all directions, together chicks, chickens and a leafy cock was the starting point for the design of this house.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

The development of the project took into account some elements that the site suggested. Hence, the generous openings to the east and south that aim to enjoy the exuberant landscape of the Vale do Sol and take a better natural lighting.

Section
Section

The implementation of the house on the west side of the body contributes to enlarge the living space of the ground, leaving a space from the neighbour, and consequently a broad and coherent garden to the size of the work.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

The internal spaces communicate visually with the garden and the central void and, together with the walkway, articulates both intimate areas of higher volume.

© Gabriel Castro / Reverbo
© Gabriel Castro / Reverbo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House Vale do Sol / Marcos Franchini" 25 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/777691/house-vale-do-sol-marcos-franchini> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.