the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Dental Clinic
  4. Japan
  5. Hiroki Tominaga
  6. 2015
  7. Dental Clinic with Coved Ceiling / Hiroki Tominaga

Dental Clinic with Coved Ceiling / Hiroki Tominaga

  • 17:00 - 19 November, 2015
Dental Clinic with Coved Ceiling / Hiroki Tominaga
Dental Clinic with Coved Ceiling / Hiroki Tominaga, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 8

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. Interior clinic project at old town in east Tokyo. We suggested very open space for the people with kids or handicapped people, who are not easy to come to dental clinic usually. We propose not only universal design for example, dental chair for the wheelchair or approaching slope, but also space for kids with traditional “tatami” mat, which is also familiar to old people. For this space, we made glass wall between examining room, to keep the parents eyes to the kids.

Floor Plan
Floor Plan

We tried to design the impressive wooden ceiling as we spend much time to see the ceiling during clinical examination. As we had gap of ceiling height in original building, so we designed geometric and rhythmical coved ceiling to unite experience at waiting room and examining room smoothly.

© Takumi Ota
© Takumi Ota
Section
Section
© Takumi Ota
© Takumi Ota

Into coved ceiling we embedded indirect lighting for the patients not to feel it too bright. Regarding the façade we proposed to use wood fittings to make it as open as possible like bakery shop.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Dental Clinic with Coved Ceiling / Hiroki Tominaga" 19 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/777464/dental-clinic-with-coved-ceiling-hiroki-tominaga/> ISSN 0719-8884