the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. New Zealand
  5. Herbst Architects
  6. 2015
  7. Clevedon Estate / Herbst Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Clevedon Estate / Herbst Architects

  • 17:00 - 11 November, 2015
Clevedon Estate / Herbst Architects
Clevedon Estate / Herbst Architects, © Lance Herbst
© Lance Herbst

© Lance Herbst © Lance Herbst © Lance Herbst © Lance Herbst + 11

Text description provided by the architects. The project comprises of 2 new pavilions. The siting of these pavilions is alongside an existing large H shaped house. The H shaped house sits on a levelled hill top which forms part of a large estate.

© Lance Herbst
© Lance Herbst

The programme was divided into two, a recreational component including a swimming pool, pool pavilion and tennis court and a utilitarian component to house a garage, store rooms and office.

Site Plan
Site Plan

Context: the existing house has a traditional expression, stone clad with a hipped corrugated iron roof. The house sits central on the levelled hill top surrounded by lawn and driveway. Concept: create a dynamic relationship between the old and new and to provide an architectural edge to the hill top and in doing so create positive sheltered spaces between the new and old.

© Lance Herbst
© Lance Herbst

The dialogue between old and new is set up by contrasting the form and fabric of the new pavilions with the existing house. The new pavilions are flat roofed structures, sheathed in a taught filigree timber skin thereby forming a counterpoint to the massive crenulated bulk of the existing stone clad building.

© Lance Herbst
© Lance Herbst

Two covered walkways provide light connections between the garage pavilion and house. Views beyond are framed and pixelated by the timber screen providing a contrast to the expansive views from the existing house.

Clevedon Estate / Herbst Architects, © Lance Herbst
© Lance Herbst

To heighten the sense of lightness of the timber skin of the garage pavilion it is sandwiched between a con­crete floor and roof slab. Steel posts pin the slabs apart.

© Lance Herbst
© Lance Herbst

A language of steel structural elements in both pavilions assists in achieving the desired ethereal nature of the new architecture. Gabion walls are employed as a landscaping element to define, delineate and undersling the new pavilions.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Clevedon Estate / Herbst Architects" 11 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776962/clevedon-estate-herbstarchitects/> ISSN 0719-8884
© Lance Herbst

克利夫登别墅项目 / Herbst Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.