the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. NPDA studio
  6. 2015
  7. Somjai House / NPDA studio

Somjai House / NPDA studio

  • 02:00 - 5 November, 2015
Somjai House / NPDA studio
Somjai House / NPDA studio, © anotherspace
© anotherspace

© anotherspace © anotherspace © anotherspace © anotherspace + 16

  • Architects

  • Location

    koh phangan, Thailand
  • Architect in Charge

    NPDA studio | Nutthawut Piriyaprakob
  • Area

    240.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

  • Interior Architect

    NPDA studio | Nutthawut Piriyaprakob
  • Structural Engineer

    Apisit Chawacharoen
  • System Engineer

    Apisit Chawacharoen
  • More Specs Less Specs
© anotherspace
© anotherspace

Text description provided by the architects. The house was mainly designed as a home after retirement for the owner and, at the same time, it also serves as a reception for Coco-NutNume resort where family, friends and guests can stop by and have a good time.

Floor Plan
Floor Plan

The building consists of a main-bedroom with bathrooms, a guest-bedrooms, a guest-bathrooms and a pantry for family cooking. The main hall of the building serves as a flexible-multi-purpose space. It can be used as a living space, a party venue, coffee shop or even a yoga area. The upper deck was designed to provide panoramic view of the surrounded coconut plantation, the sea, Samui Island and the hills.

© anotherspace
© anotherspace

The line of the architecture form is relating to the skyline of hills behind the building which allows the wind to flow smoothly with the curvy design. The front of the building was designed with open angle to receive the full view of the sea. The cantilever concept was used to protect the building from the hot sunlight.

© anotherspace
© anotherspace

The main color used was red to make the building stand out from the green of the coconut plantation and the blue of the sea. Brick and polished concrete were the material due the cooling property to protect the house from the heat and due to the local construction worker expertise. The thin iron staircase also shows the craftsmanship of local workmen as construction workers at the piers who are skillful in metal work.

© anotherspace
© anotherspace

View the complete gallery

About this office
NPDA studio
Office
Cite: "Somjai House / NPDA studio" 05 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776550/somjai-house-npda-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.