the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. A4estudio
  6. 2014
  7. Evans House / A4ESTUDIO

Evans House / A4ESTUDIO

  • 08:00 - 2 November, 2015
Evans House / A4ESTUDIO
Evans House  / A4ESTUDIO, © Michael Evans
© Michael Evans

© Michael Evans © Michael Evans © Michael Evans © Michael Evans + 20

  • Architects

  • Location

    Tunuyán, Argentina
  • Author Architects

    Juan Manuel Filice, Leonardo Codina
  • Equipment and Interior Design

    Josefina Nazar, Magdalena Toso
  • Area

    270.0 sqm
  • Project Year

    2014
© Michael Evans
© Michael Evans

Text description provided by the architects. The vineyard landscape with the Andes Mountains is subtle, we must rise over the vegetation line to get the views of the valley and the Andes mountains.

© Michael Evans
© Michael Evans

Construction of an artifice.

The project is a prism that sits on a basement. The natural landscape of Uco`s Valley, framed by the Andes, gets culturalized with the vineyards plots. It is extensive. It invites us to contemplate, to breathe ... to stay ...

© Michael Evans
© Michael Evans

Working on such context is a challenge, but  a great responsibility as well. The project resulting from this process should meet the spirit of this natural background, be part of it ...

© Michael Evans
© Michael Evans

The project is designed with the logic of the hollowed trunk. From the inside, the space concentrates the west and east views. The exterior coated in rusty metal dialogues with the cultural landscape of vineyards ... while the inside is coated in natural wood.

© Michael Evans
© Michael Evans
First Floor Plan
First Floor Plan
© Michael Evans
© Michael Evans

The basement is built with local river stones, their colors dialogue with the mineral and arid natural landscape.

© Michael Evans
© Michael Evans
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Michael Evans
© Michael Evans

On top of the basement, the house arranges the diurnal areas, placing the viewer in a dominant position, framing views of the landscape.

Section 1
Section 1
Section 2
Section 2

The research focuses on the relation between the project and the landscape where it sits. A process that goes from the dominant landscape and the constructed element in contact with the natural soil, to get shelter and perceive the dominant views.

© Michael Evans
© Michael Evans

View the complete gallery

About this office
Cite: "Evans House / A4ESTUDIO" 02 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776278/evans-house-a4estudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.