the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. NBDC
  6. 2015
  7. Bingo House / NBDC

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Bingo House / NBDC

  • 19:00 - 26 October, 2015
Bingo House / NBDC
Bingo House / NBDC, Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Courtesy of NBDC Courtesy of NBDC Courtesy of NBDC Courtesy of NBDC + 19

  • Architects

  • Location

    Seoul, South Korea
  • Architects in Charge

    Yong-Hwan Shin (Nordic Bros. Design Community)
  • Construction

    Young Total, Jin-Gang Yu
  • Area

    97.0 sqm
  • Project Year

    2015

Text description provided by the architects. The house desired by the client is a place that gives a meaning to people who live inside or those who look from outside. It is a meaning as a rest like an impression made by an old pavilion, and as the one that makes people forget worries like a song of Kim, Gwang Seok and a beautiful piece of poem written by Cheon, Yang Hee.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Bingo House located in the foothills of Gyeongridan gil is a townhouse built for 10 families in 1977. The old house connected in the form of sharing the walls  between households was made up of the basement floor accessible only from the outside and the first and the second floor packed with rooms.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Though it still remains as a narrow space that fully reflects the exhausted life during the time due to rapid urbanization, it is led to today’s exotic and dynamic main street outside.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

The client with the adventurous and experimental spirit didn’t care about the composition of existing housing from various cultures and experiences he acquired from years of life in foreign countries and wanted to have a space extremely adjusted to  my life.  The design also considered the changes in the life of the family members in the future in addition to  the designer’s ideas based on the client’s philosophy of a residential space.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

The family of Bingo House consists of a husband who works for a company, a non-working wife, a son, a college student, and a daughter, a high school girl. Remodeling was determined with the charms of Itaewon like its unique openness, a symbol of multiculture, a geographical advantage as the center of Seoul, and convenient transportation.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Because the client couple is planning to get away from the city and live in the countryside in their old age after retirement, the drawing took the further changing life of the two young children into account and divided the traffic line/layout and designed a house of a new structure on the limited 45m2 area under the theme of a simple and pleasant life.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Ground floor + Basement floor.

The front yard in the outside and the basement floor were brought into the interior spaces, and focused on the role and communication between family members having open as the conversation topic.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

Starting from the entrance, practical spatial composition was put first like cabinet, 3-sided full length mirror, 5. (See numbering in the floor plan) utility room/bathroom, laundry and dry, separation of recyclables, storage, and other installation devices.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

It is connected to the study of the husband - the desk is an extended design of the stairs - when going down the stairs in the center, which concentrated  on the convenience with the minimum traffic line.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

It increased intimacy between family members through the integrated space between dining room, kitchen, and living room.

First Floor Plan
First Floor Plan

First floor.

The space filled with bedrooms focused on close, that is respecting other people’s privacy and  finding merits of a small space. Children’s room and balcony/ One space is divided into two  rooms by a cabinet, and the marginal space of the balcony made the space enjoyable. The couple’s bedroom and the bathroom were also divided into  the minimum area and connected organically.

Courtesy of NBDC
Courtesy of NBDC

View the complete gallery

About this office
NBDC
Office
Cite: "Bingo House / NBDC" 26 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775943/bingo-house-nbdc/> ISSN 0719-8884