the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. France
  5. SABO project
  6. 2015
  7. Hike / SABO Project

Hike / SABO Project

  • 13:00 - 18 October, 2015
Hike / SABO Project
Hike / SABO Project, Courtesy of SABO project
Courtesy of SABO project

Courtesy of SABO project Courtesy of SABO project Courtesy of SABO project Courtesy of SABO project + 21

  • Architects

  • Location

    Montmartre, 75018 Paris, France
  • Architect in Charge

    Alex Delaunay
  • Area

    72.0 sqm
  • Project Year

    2015
Courtesy of SABO project
Courtesy of SABO project

Text description provided by the architects. SABO was invited to rethink the Paris apartment of a young fashion designer looking to maximize her space. The design consist of several partition removals and the insertion of a multi function thick wall acting as stair, office, display, closet, fabric storage, natural and artificial light source or sliding partitioning. The porous furniture allows for natural light to reach a central corridor as well as framing views between the new bedroom and the living room.The swaying steps of an alternate tread stair celebrates the surrounding hills and climbing culture of Montmartre.

Courtesy of SABO project
Courtesy of SABO project
Floor Plan
Floor Plan
Courtesy of SABO project
Courtesy of SABO project

In the kitchen, a mini vertical garden provides fresh aromatic herbs thanks to a mix of direct sun exposure and specialized artificial lighting. A steel countertop with custom integrated drainer is welded in place to stretch over 15 foot seamlessly. In contrast is a whimsy floor composed of a 25 natural rubber strips of 14 different colors.

Courtesy of SABO project
Courtesy of SABO project

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
SABO project
Office
Cite: "Hike / SABO Project" 18 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775314/hike-sabo-project/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.