the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Showroom
  4. China
  5. Praxis d’Architecture
  6. 2015
  7. Max Show Center / PRAXiS d'ARCHITECTURE

Max Show Center / PRAXiS d'ARCHITECTURE

  • 05:00 - 10 October, 2015
Max Show Center / PRAXiS d'ARCHITECTURE
Max Show Center / PRAXiS d'ARCHITECTURE, © Jin Fengzhe
© Jin Fengzhe

Courtesy of Praxis d'Studio © Jin Fengzhe Courtesy of Praxis d'Studio © Jin Fengzhe + 18

  • Architects

    PRAXiS d'ARCHITECTURE
  • Location

    Qingdao, Shandong, China
  • Design Team

    Di Shaohua, Huo Junlong, Liu Xing, Feng Shuxian
  • Client

    Gold Concord Investment
  • Collaborator

    CSCEC
  • Area

    1800.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Courtesy of Praxis d'Studio
Courtesy of Praxis d'Studio

Text description provided by the architects. Our client for this project is under process of developing the company into enterprise groups. The MAX Show Center, along with the grouping process, will be located in multiple cities. In order to receive a maximum visual presence, the show center will always be placed at a corner of a road crossing. For purpose of building efficiently as well as economically, the show center was to be designed as a prototype and multiplied in different cities.

Courtesy of Praxis d'Studio
Courtesy of Praxis d'Studio

With no reference to a specific physical or cultural context, the design started from understanding culture of the company, and rationalizing the show center’s inner structure and space use. The architecture then is conceived as a “gift box” to present a proposal represented through a physical model showing the company’s vision of development for that area .

© Jin Fengzhe
© Jin Fengzhe

For visitors the “gift” is revealed through a spatial sequence constructed by an architectural adaptation of the company’s logo “MAX”: M as module of the facade, A as a front desk, and X as wrapping of the gift – floor material extending to the wall. The “M” screen and “M” patterned perforated metal panel add refinement and delicacy to be inviting to visitors. The screen is made from GRC blocks in the shape of “M”. Four M blocks comprises a unit that repeats on the facade, creating a three dimensional screen that facilitates natural ventilation from inside and registers change of day light from outside.

Courtesy of Praxis d'Studio
Courtesy of Praxis d'Studio

The interior design has left some room to bring in a local feel. The show center’s first location is Qingdao, a previous German colonial city. In this case, part of interior wall was applied with red brick that is typical impression of old part of the city. Some segments of curves from the “X” in the show room is carried onto walls of other individual spaces to emphasize the theme symbolized by “X”, reiterate color of the logo, and to provide visual pleasure as well.

© Jin Fengzhe
© Jin Fengzhe

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Max Show Center / PRAXiS d'ARCHITECTURE" 10 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775062/max-show-center-praxis-darchitecture/> ISSN 0719-8884
© Jin Fengzhe

MAX 产品展示中心 / 第一实践建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.